ANKARA / ÇANKAYA - Rauf Orbay İlkokulu

Nis

3-A sınıfı olarak bugün ODTÜ Toplum ve Bilim Merkezinde "Dinazorun Ayak İzleri" etkinliğine katıldık.

ODTÜ eski rektörü ve bilim ve teknoloji müzelerinin, bilim merkezinin kurucusu Sn Ural AKBULUT, Av Lale BATURALP ve ODTÜ müze eğitmeni Sn Gülsenem EMİRALİOĞLU' nun eşliklerinde değerli bilgiler edinmekle kalmayıp, öğrencilerimizin dünyalarında birçok farkındalık yaşamalarına vesile olduk. Oyunla sadece bilime değil tarihimize, iletişime, araştırmaya, sorgulamaya yönelik güzel kazanımlara ulaştık.

Mrt

Okulumuz 3 G sınıfı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, bu hafta, dünya savaş tarihine altın harflerle kazınan, bu destanın kahramanı Yarbay Mustafa Kemal'in askeri dehasıyla yalnız düşmanın değil, milletimizin makus talihinin de yenildiği Çanakkale Savaşı'nın 109. yıldönümünde "Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Özel Konseri"ne katılmıştır.

Mrt

8 MART 2024

Okulumuz 3 G Sınıfı HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİYOSFER MÜZESİNE gezi düzenledi.Gezi sonunda çocuklarımızda biyoçeşitliliğin önemi ve korunması için  farkındalık oluştu.

Şbt

Rauf Orbay İlkokulu olarak LÖSEV e destek kampanyası düzenliyoruz. 28 ŞUBAT ‘a kadar okulumuzda sürecek bu kampanyaya gönüllülük esaslı katılımlarınız çok değerlidir.

Okulumuz velileri ve öğrencileri LÖSEV tarafından gönderilen listedeki ürünlerden bir ya da bir kaçını göndererek kampanyaya destek olabilirler.

Şbt

Dr.Fizyoterapist Bünyamin Haksever ve Fitlevel Ankara Ekibi okulumuz 3 G ve 4 H sınıfı öğrencilerine skolyoz taraması yaparak bir farkındalık oluşturdular. Bünyamin Bey ve ekibine bu sosyal sorumluluk projesine destek verdikleri için teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz 3 A ve 3 G sınıfları AFAD DEPREM SİMÜLASYON MERKEZİ’nde eğitim aldılar. Merkezde, deprem konusunda farkındalık yaratmak amacıyla; deprem öncesinde alınması gereken önlemler, deprem anında doğru davranış şekilleri ve deprem konusunda yapılması gerekenler hakkında teorik bilgiler verilerek, öğrenilen bilgiler deprem simülatöründe tatbik edildi.

Şbt

Okulumuz 3 G sınıfı TRT kurumuna ziyarette bulundular. Geçmişten günümüze haberleşme, iletişim araçları incelediler.

Şbt

Okulumuz 3 G sınıfı öğrencileri Ankara’nın Altındağ ilçesinde yeni açılan  ve ülkemizde TÜBİTAK destekli 10. bilim merkezi  olan ALEV ALATLI BİLİM MERKEZİ’ni ziyaret ettiler. Bilime ışık tutan bir çok bilgiyi gözlemleyerek deneyimlendiler.

Şbt

Ankara'nın Altındağ ilçesinde faaliyet gösteren , çevre bilincini artırmak ve sıfır atık konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Başkent Millet Bahçesi'nde bulunan "Sıfır Atık Okulu"nu 3 G sınıfı öğrecilerimizle ziyaret ettik.

Ziyaret kapsamında öğrencilere, sıfır atık konusunda temel bilgiler verildi ve interaktif eğitimlerle konuya dair farkındalık oluşturuldu. Öğrencilere çeşitli videolar izletilerek, geri dönüşümün önemi, atıkların doğaya olan etkileri ve sürdürülebilir yaşam konularında bilgi aktarıldı. Ayrıca, öğrenciler simülasyonlar aracılığıyla sıfır atık prensiplerini uygulama fırsatı buldu ve eğlenceli dakikalar geçirdi.

Ziyaretin sonunda, Sıfır Atık Okulu'na katılım gösteren öğrencilere özel olarak hazırlanan sertifikalar takdim edildi

Şbt

Okulumuz 1-A sınıfı öğretmeni Sevim SAĞLAM ŞATIROĞLU ve öğrencileri MY CİTY MY STORY projesinin takviminini okul müdürümüz Ali GÜNDOĞAN ‘a  sundular ve proje hakkında bilgi verdiler.